Atracții turistice

Stațiunea Călimănești – Căciulata este potrivită pentru vizitare pe tot parcursul anului și este situată în zona central sudică a României la o altitudine de aproximativ 280m, pe malul drept al Oltului.

În stațiunea Călimănești Căciulata se află următoarele Izvoare cu ape minerale de uz intern:

  • în Parcul din Căciulata: Izvorul Căciulata 1 și 2

  • în Parcul Hotelului Central (Pavilion Călimănești): Izvoarele Călimănești 4, 5, 6, 8 și 14

  • izvorul Cozia 2

  • recomandăm apele minerale din izvoarele de mai sus numai la recomandarea medicului.

Cunoscută ca și stațiune balneoclimaterică, zona Călimănești-Căciulata oferă vizitatorilor săi o mulțime de lucruri de făcut pe lângă apele minerale pentru care este vestită. De exemplu aici se află și Parcul Național Cozia care oferă o mulțime de trasee montane și locuri de o frumusețe deosebită.

Astfel, când îți faci planul pentru a petrece câteva zile aici, ia în calcul următoarele locuri.

Cozia Aqua Park – aflat pe strada alăturată hotelului nostru (la 290m distanță), este unul din punctele de atracție principale din Căciulata, mai ales în cazul familiilor cu copii care își doresc un loc animat. Acesta dispune de 11 bazine interioare și exterioare cu apă termală ce oscilează între 28 și 37 grade Celsius, incintă încălzită, 8 tobogane exterioare și 2 interioare precum și un restaurant cu autoservire. Recomandăm Aqua Park-ul în special celor care vin cu copii. Hotelul nostru dispune de piscină cu apă geotermală (chiar mai caldă decât cea de la aqua park), însă spațiul nostru este mult mai mic și suntem dedicați relaxării.

Baza de tratament Călimănești – se află la 290 m de hotelul nostru, chiar lângă Aqua Park. Recomandăm locația celor cazați în hotelul nostru (Hotel Dada Termal are un grad de confort mult mai mare față de restul hotelurilor din zona) care doresc tratament.

Mănăstirea Cozia – se află la 500m de hotelul nostru, adică la o scurtă plimbare pe jos. Aceasta este cea mai cunoscută atracție turistică din zonă și a fost construită în anii 1387 – 1391, ctitorită fiind de Mircea cel Bătrân.

Castrul Roman Arutela – se află la 1,8 km de hotelul nostru. Acesta datează din epoca română, anii 137 – 138 d.Hr. Și este trecut pe lista monumentelor istorice din 2004.

Mănăstirea Turnu se află la aproximativ 3 km de hotelul nostru iar Mănăstirea Stânișoara la 11 km. Mănăstirea Stânișoară se află chiar la poalele Muntelui Cozia și de aici se vede chiar și Vârful Cozia (la care se poate ajunge printr-o drumeție montană sau chiar și cu mașina).

Vârful Cozia – pentru cei activi recomandăm o drumeție până la Vârful Cozia, numit și “Ciuha Mare”, la o altitudine de 1668m. Traseul măsoară 8,5km și pot fi parcurși în aproximativ 2 ore și jumătate – 3 ore. Garantăm că merită văzut peisajul de aici de sus. Iar dacă nu ești încă pregătit pentru o drumeție montană află că se poate ajunge aici și cu mașina, drumul fiind de aproximativ 13 km de la noi de la hotel.

Cascada Lotrișor – la 8 km. Are o cădere de apă de 30 m iar priveliștea este superbă. De aici poți urma traseul montan marcat cu bandă albastră pentru 2-3 ore și vei ajunge în Poiană Târsă la 1280m altitudine. Traseul este Gura Lotrișorului – Valea Lotrișorului – Poiană Târsă).

Muzeul Satului Vâlcean – la 18 km. Este unul din puținele muzee în aer liber din țară. Se întinde pe 8 hectare, a fost deschis în 1974 și găzduiește numeroase tipuri de așezări rurale din zona județului Vâlcea.

Casa Anton Pann – la 22,5 km. Este situată în orașul Râmnicu Vâlcea și a fost construită la mijlocul secolului al XVIII-lea.

Salina Ocnele Mari – aflată la 29 km distanță de hotelul nostru, chiar lângă orașul Râmnicu Vâlcea. Aceasta a fost deschisă circuitului turistic relativ de curând, este amenajată la 225m sub pământ și se întinde pe 10 000 metri pătrați. La salină găsim și o biserică, un muzeu, un restaurant (deschis numai pentru grupuri), magazine de suveniruri, baruri, teren de fotbal, de baschet, de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii. http://www.salrom.ro/ocnele-mari-facilitati-si-tarife.php

Băile Olănești – situată la 40 km de hotelul nostru, stațiunea Băile Olănești este potrivită atât pentru izvoarele cu ape minerale binecunoscute cât și pentru o plimbare de jumătate de zi pentru relaxare.

Băile Govora – situată la 42 km de hotelul nostru, zona Băile Govora este și ea recunoscută pentru apele minerale.

Muzeul Nicolae Bălcescu – aflat la 45 km distanță

Muzeul Trovantilor (Costești) – sunt 59 km până acolo, însă dacă nu ai fost niciodată, merită să faci drumul. Este un muzeu în aer liber unde vei putea vedea forme stranii realizate din piatră, în mod natural, fără intervenția omului.

Stațiunea Voineasa – pentru iubitorii muntelui și drumețiilor în natură recomandăm o vizită în stațiunea Voineasa, aflată la 60 km distanță.

Horezu – pentru cei mai plimbăreți cărora le place să exploreze zona cu mașina recomandăm o vizită la Horezu, distanța fiind de aproximativ 67 km. Locul este faimos în special pentru “ceramica de Horezu”.

Cula Măldărești – situată lângă Horezu, la 68 km depărtare de noi, a fost construită în anul 1812 de către Gheorghită Măldărescu. O culă este o casă semifortificată iar în această zonă a țării s-au mai păstrat câteva. Cula de la Măldărești este restaurată și are program de vizitare pe tot parcursul anului.